Ai un proiect? Doresti consultanta sau o oferta ? Suna! 0720 040 820

Parchetul triplu stratificat si lemn masiv si climatul ambiental

by / joi, 14 august 2014 / Published in Sfaturi si Informatii Utile
 

Parchetul triplu stratificat si lemn masiv  si climatul ambiental

Parchetul triplu stratificat si lemn masiv  este un material viu si, in consecinta, reactioneaza la schimbarile ce se petrec in mediul sau ambiental. El prezinta diverse reactii la variatiile umiditatii aerului si se adapteaza intr-o masura mai mare sau mai mica. Daca Parchetul triplu stratificat si lemn masiv este asezat intr-o camera cu o umiditate a aerului foarte ridicata, lemnul va tinde sa absoarba o parte din umiditatea existenta. Daca, din contra, acelasi parchet este asezat intr-un mediu cu aer uscat, el va reactiona in mod opus, eliberand umiditate intr-un grad mai ridicat sau mai scazut.

Stabilitate si deplasare

Avand in vedere faptul ca parchetul triplu stratificat si lemn masiv tinde intotdeauna sa fie in echilibru cu mediul in care se afla, va realiza in mod inevitabil deplasari foarte lente,  care vor determina o modificare a formei si a dimensiunii lemnului. In mod evident, acest comportament poate crea probleme atunci cand lemnul este folosit la realizarea podelei din lemn (parchet); in afara de faptul ca lemnul este puternic influentat de schimbarile climatice, el poate fi supus si contactului ocazional cu apa. Din fericire, expertii in domeniu au dezvoltat tehnologii menite sa ofere solutii practice acestei probleme, astfel ca, in ziua de astazi, lemnul si stabilitatea au devenit sinonime.
Lemnul, in timpul procesului de uscare, pierde intreaga cantitate de apa (seva) localizata in cavitatile celulare. Acest proces se petrece fara a cauza nici un fel de deformare. Dupa incheierea acestei prime faze, apa de pe peretii celulelor se va evapora. In consecinta, greutatea peretilor celulari va scadea, ducand la producerea fenomenului numit contractarea lemnului. La nivel macroscopic, acest comportament  creeaza modificari  ale formei si dimensiunilor:  asa-numitele miscari ale lemnului.

O noua formula pentru asigurarea stabilitatii parchetului

Gratie compensarii rezultate in urma tensiunilor introduse prin cunostintele tehnice, parchetul a dobandit o noua formula de asigurare a stabilitatii. Datorita tehnicii de lipire a straturilor cu fibre imbinate, este posibila fabricarea unui produs de inalta calitate tehnologica, cu performante structurale notabile pentru un  simplu material natural. Acest proces de fabricatie a permis largirea orizonturilor in folosirea  lemnului, pentru realizarea unora dintre cele mai solicitante si sofisticate lucrari.

Suntem la dispozitia ta de cate ori ai nevoie sa faci o alegere corecta. Suna-ne chiar acum la 0720.040.820 sau scrie-ne la proiect@interior-store.ro

LIVRAM IN TOATA TARA:
Bucuresti, Ploiesti, Pitesti, Constanta, Sibiu, Brasov, Cluj, Arad, Timisoara, Craiova, Deva, Hunedoara, Galati, Braila, Oradea, Bacau, Targu Mures, Baia Mare, Buzau, Satu Mare, Botosani, Ramnicu Valcea, Suceava, Piatra Neamt, Focsani, Targu Jiu, Tulcea, Targoviste, Bistrita, Slatina, Calarasi, Vaslui, Giurgiu, Alba Iulia, Sfantu Gheorghe, Turda, Medias, Slobozia, Alexandria, Petrosani, Lugoj, Medgidia, Tecuci, Miercurea Ciuc, Sighetu Marmatiei, Mangalia, Ramnicu Sarat, Campina, Campulung, Reghin, Fagaras, Curtea de Arges, Caransebes, Campia Turzii, Calafat, Urziceni, Vatra Dornei

TOP Luxury Interiors Design